Woning isoleren Hendrieken

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hendrieken? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van haalbare maatregelen als isolatie van de vloer en radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een prima rendement. Hieronder lees je handige informatie over isolatie Hendrieken. Je kunt denken aan items als je spouwmuur isoleren en de groene lening. Meteen besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-hendrieken-3840

 • Elke maand besparen op energie
 • Bescherm tegen vocht
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Voor iedere portemonnee
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gasverbruik20.830 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€161,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje vind jij de meest populaire manieren om een woning in Hendrieken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hendrieken is goed te betalen (ongeveer € 750 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €205 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De prijzen variëren rond €1650 en je profiteert van een besparing tot wel €260 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Hendrieken kost om en nabij de €5600. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1210. De besparing loopt op tot €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. Je profiteert van ongeveer €980 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zijn er nog meer mogelijke oplossingen. Hierna beoordelen we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Hendrieken (juni 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en ook een bewuste gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Hendrieken is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2150 m3. De besparing komt neer op €1200 op jaarbasis. Hierna calculeren we de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Hendrieken. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3600)
€715
(€7200)
€1220
(€8500)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€235
(€1700)
€300
(€2750)
Spouwmuur€335
(€1075)
€530
(€2700)
€795
(€3600)
HR++ glas€225
(€2975)
€325
(€3050)
€450
(€5325)
isolatie hendrieken 3840

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Hendrieken?

Waarom mijn woning in Hendrieken isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Watz en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3475, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €205 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan check je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder bekijk je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Borgloon

Met hulp van de huidige premies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Borgloon aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Borgloon
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hendrieken wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn enkel glas, oude muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Hendrieken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Hendrieken. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een ventilatieplanDit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment