Woning isoleren Jesseren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Jesseren? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een investering als isolatie van de zolder en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna bekijk je handige informatie over isolatie Jesseren. Denk aan items als dakkapel isoleren en houten vloer isoleren. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-jesseren-3840

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Meer controle in de woning
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteBorgloon
Postcode3840
Gasverbruik20.850 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€161,69

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand tref je de meest interessante methodes om jouw woning in Jesseren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Jesseren is betaalbaar beginnend bij € 950 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen liggen rond €1775 en de potentiële besparing ligt op €245, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Jesseren kost om en nabij de €5750. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1070. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Het rendement is om en nabij €940 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zien we allerlei mogelijke werkzaamheden. Hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Jesseren (mei 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en natuurlijk een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van de woning in Jesseren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2700 m3. De besparing komt neer op €1375 op jaarbasis. Hierna vind je de hoogte van de investering zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Jesseren. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3550)
€705
(€7300)
€1190
(€8600)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€225
(€2600)
€385
(€3150)
Spouwmuur€215
(€1525)
€440
(€2775)
€810
(€3650)
HR++ glas€245
(€2750)
€280
(€3150)
€410
(€4900)
isolatie jesseren 3840

Bekende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Jesseren?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Jesseren isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een maatschappij zoals Mega of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Mede merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3750 en dat levert gemiddeld op €320, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Dan ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide klussen als vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze pagina vind je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Handy Home, Big Mat, Brico. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Borgloon

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Borgloon kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Borgloon
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Jesseren wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, ouderwetse muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Jesseren voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Jesseren. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangenaam leefklimaat en bespaart veel energie. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment