Woning isoleren Bellevaux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Bellevaux? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering zoals isolatie van binnenmuren en isolatie van verwarmingsbuizen heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Bellevaux. Je komt meer te weten over onderwerpen als isolatie buitenkant gevel en koudeval. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-bellevaux-6834

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een prettig klimaat in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Voor elk budget
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLuxemburg
GemeenteBouillon
Postcode6834
Gasverbruik20.630 kWh
Stroomverbruik3515 kWh
Gemiddelde energierekening€165,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf check jij de meest toegepaste acties om een woning in Bellevaux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bellevaux is goedkoop (vanaf € 950 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De kosten bedragen zo’n €1950 en het resultaat is zo’n €205 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, dekens, glaswol, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Bellevaux kost plusminus €5700. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12300. Daarmee bespaar je pakweg €830 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we nog een aantal alternatieve oplossingen. In onderstaande tekst beoordelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Bellevaux (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en ook een bewuste maatschappij? Isoleren van jouw huis in Bellevaux kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 per 12 maanden. Onderstaand tref je de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Bellevaux. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3650)
€675
(€6250)
€1100
(€8700)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€195
(€1950)
€320
(€2900)
Spouwmuur€305
(€1325)
€440
(€2025)
€850
(€3675)
HR++ glas€205
(€2700)
€290
(€4075)
€410
(€5300)
isolatie bellevaux 6834

Gangbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Meer weten over het isolatiebedrijf in Bellevaux?

Waarom mijn woning in Bellevaux isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3750, waarbij u een besparing realiseert van €275 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier ziet u hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke klussen zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hieronder lees je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Brico, Big Mat, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Bouillon

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Bouillon meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Bouillon
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Met behulp van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Bellevaux wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, traditionele muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bellevaux voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Bellevaux. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen resulteren in een optimaal wooncomfort en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment