Woning isoleren Vissenaken

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Vissenaken? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen als bijv. de gevel isoleren of tochtwering kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met handige informatie over isolatie Vissenaken. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie plaatsen en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-vissenaken-3300

 • Snel terugverdiend
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Weinig last van geluid
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTienen
Postcode3300
Gasverbruik22.200 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€171,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje ontdek jij de meest populaire manieren om een woning in Vissenaken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vissenaken kan erg voordelig (al vanaf € 830 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De tarieven fluctueren rond de €1900 en je bespaart al snel €225 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Vissenaken kost je zo’n €5350. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1080. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Hiermee bespaar je ongeveer €860 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens noemen we meerdere rendabele opties. Hierna benoemen we de meest rendabele opties.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Vissenaken (april 2024)?

Wil jij lagere energielasten en uiteraard een energiebewuste toekomst? Isoleren van de woning in Vissenaken is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2625 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1300 per jaar. Op isolatiespecialisten.be vind je de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Vissenaken. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4000)
€695
(€6800)
€1140
(€8850)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€230
(€2600)
€350
(€3100)
Spouwmuur€230
(€850)
€650
(€2775)
€930
(€3250)
HR++ glas€240
(€1925)
€310
(€3625)
€420
(€5075)
isolatie vissenaken 3300

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Vissenaken?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Vissenaken isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij als Mega en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3125, dat betekent een winst van 305 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hieronder komen we met nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Brico, Dema, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Belangrijke details over isolatiepremie in Tienen

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Tienen meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tienen
Het is duidelijk: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Vissenaken wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Vissenaken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Vissenaken. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment