Woning isoleren Lillois-Witterzée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Lillois-Witterzée? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas of deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op deze website tref je uitgebreide informatie over isolatie Lillois-Witterzée. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals spouwmuurisolatie en ventilatieroosters. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-lillois-witterzee-1428

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieWaals Brabant
GemeenteBraine-L’Alleud
Postcode1428
Gasverbruik20.670 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€161,16

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop zie je de populairste werkzaamheden om jouw woning in Lillois-Witterzée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lillois-Witterzée is voordeling (plusminus € 880 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn zo’n €1750 en de potentiële besparing ligt op €285 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Lillois-Witterzée kost +/- €5000. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1120. De potentiële besparing ligt op €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13500. Het voordeel is plusminus €830 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we verscheidene populaire uitvoeringen. In onderstaande tekst vermelden we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Lillois-Witterzée (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en een duurzame toekomst? Isoleren van een woning in Lillois-Witterzée is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2600 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €925 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Lillois-Witterzée. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3150)
€675
(€5500)
€1110
(€9900)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€295
(€1800)
€390
(€3200)
Spouwmuur€260
(€1400)
€750
(€2450)
€780
(€3675)
HR++ glas€240
(€2100)
€320
(€3625)
€415
(€4750)
isolatie lillois-witterzee 1428

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Lillois-Witterzée?

Waarom moet ook ik mijn huis in Lillois-Witterzée isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Watz en Elegant, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Ook biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3800 en geeft een besparing van €270 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Hierdoor zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende investeringen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hierna lees je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Braine-L’Alleud

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Braine-L’Alleud op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Braine-L’Alleud
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Op basis van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Lillois-Witterzée wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Lillois-Witterzée voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Lillois-Witterzée. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een optimaal leefklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment