Woning isoleren Saint-Remy-Geest

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Saint-Remy-Geest? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels enkele acties als bijv. isolatie van buitenmuren en dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be lees je diverse informatie over isolatie Saint-Remy-Geest. Je komt meer te weten over items als warmtereflecterende folie en koudebruggen. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-saint-remy-geest-1370

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Rust en comfort in huis
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieWaals Brabant
GemeenteJodoigne
Postcode1370
Gasverbruik20.510 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€165,45

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje check je de meest populaire toepassingen om jullie woning in Saint-Remy-Geest te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Saint-Remy-Geest is goed te betalen (ongeveer € 960 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €265 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De kosten bedragen zo’n €1825 en het rendement ligt op zo’n €190 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Saint-Remy-Geest kost doorgaans €5900. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13000. Je profiteert van pakweg €950 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zien we verscheidene aantrekkelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf behandelen we de populairste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Saint-Remy-Geest (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijk een energiebewuste wereld? Isoleren van de woning in Saint-Remy-Geest is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2550 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal ontdek je de verwachte kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Saint-Remy-Geest. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3350)
€695
(€5650)
€930
(€8700)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€290
(€2000)
€365
(€3150)
Spouwmuur€370
(€875)
€740
(€1900)
€875
(€3425)
HR++ glas€230
(€2925)
€290
(€3575)
€375
(€4550)
isolatie saint-remy-geest 1370

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Saint-Remy-Geest?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Saint-Remy-Geest isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Mega of Poweo, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3875, dat betekent een winst van 305 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze website tref je meer info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Handy Home, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over isolatiepremie in Jodoigne

Door de ondersteuning van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Jodoigne op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Jodoigne
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Saint-Remy-Geest wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Saint-Remy-Geest voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Saint-Remy-Geest. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment