Woning isoleren Bornival

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Bornival? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een paar maatregelen als de gevel isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website vind je belangrijke informatie over isolatie Bornival. We gaan aan de slag met vraagstukken over radiatorfolie plaatsen en thermische bruggen. Direct aan de slag? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-bornival-1404

 • Lagere energierekening
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieWaals Brabant
GemeenteNivelles
Postcode1404
Gasverbruik20.650 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€160,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be bekijk jij de meest rendabele stappen om jouw woning in Bornival te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bornival is aantrekkelijk (om en nabij de € 910 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €275 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De tarieven fluctueren rond de €1725 en je profiteert van een besparing tot wel €210, ieder jaar weer. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bornival kost om en nabij de €5850. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €990. De besparing loopt op tot €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Daarmee bespaar je zo’n €940 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we allerlei rendabele alternatieven. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Bornival (juli 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een huis in Bornival is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2225 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1050 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Bornival. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3800)
€635
(€5900)
€1010
(€9600)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€215
(€2450)
€305
(€3300)
Spouwmuur€385
(€1275)
€640
(€2500)
€950
(€3400)
HR++ glas€240
(€1825)
€340
(€3350)
€430
(€5075)
isolatie bornival 1404

Plaatsen in de omgeving:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Bornival?

Waarom mijn woning in Bornival isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3575 en geeft een besparing van €200 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan achterhaal je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande acties zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. In de box hieronder tref je praktische info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Gamma, Handy Home, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Dema. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Nivelles

Door een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Nivelles in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nivelles
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bornival wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, oude muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Bornival voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Bornival. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een gezonde leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment