Woning isoleren Archennes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Archennes? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Met haalbare maatregelen als dubbel glas en radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je waardevolle informatie over isolatie Archennes. We gaan aan de slag met topics als isolatie van de spouw en ventilatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-archennes-1390

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een gezond wooncomfort
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Een warmere én stillere woning
 • Hogere woningwaarde

ProvincieWaals Brabant
GemeenteGrez-Doiceau
Postcode1390
Gasverbruik20.580 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€166,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina vind je de interessantste methodes om een woning in Archennes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Archennes kan erg voordelig (ongeveer € 740 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €250 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De kosten bedragen zo’n €1925 en het rendement ligt op zo’n €200 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Archennes kost gemiddeld €4850. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12100. Daarmee bespaar je grofweg €810 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Daarnaast zien we meerdere populaire werkzaamheden. Hierna vermelden we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Archennes (april 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Archennes is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2450 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 per jaar. Hierna vind je de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Archennes. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4100)
€615
(€6700)
€1230
(€8400)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€175
(€1700)
€365
(€3150)
Spouwmuur€380
(€1300)
€420
(€1950)
€900
(€3000)
HR++ glas€240
(€2925)
€275
(€3825)
€375
(€4650)
isolatie archennes 1390

Erkende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Meer weten over het isolatiebedrijf in Archennes?

Waarom zou ik mijn huis in Archennes isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Mega of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Ook merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3250, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €270 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier check je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grote maatregelen zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna bekijk je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Brico, Dema, Gamma, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Grez-Doiceau

Door een speciale premie wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Grez-Doiceau aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Grez-Doiceau
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Archennes wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld enkel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Archennes voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Archennes. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden jou een gezonde leefomgeving en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment