Woning isoleren Bossut-Gottechain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Bossut-Gottechain? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij enkele acties zoals de gevel isoleren of isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder check je handige informatie over isolatie Bossut-Gottechain. We bespreken onderwerpen als isolatie van de garage en ventilatieroosters. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-bossut-gottechain-1390

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een optimaal leefklimaat
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieWaals Brabant
GemeenteGrez-Doiceau
Postcode1390
Gasverbruik20.600 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€160,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website vind jij de meest rendabele acties om jullie woning in Bossut-Gottechain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bossut-Gottechain kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 970 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn ongeveer €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €275 per jaar. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Bossut-Gottechain kost +/- €5150. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12000. Het rendement is grofweg €910, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er meerdere aantrekkelijke vormen. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste vormen.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bossut-Gottechain (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een groenere maatschappij? Isoleren van jouw woning in Bossut-Gottechain is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2025 m3. Dat is dus al gauw €1450 op jaarbasis. Hieronder check je de verwachte kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Bossut-Gottechain. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3300)
€725
(€5350)
€930
(€8100)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€280
(€1900)
€390
(€2900)
Spouwmuur€250
(€775)
€580
(€1925)
€950
(€3550)
HR++ glas€230
(€2100)
€310
(€4300)
€410
(€4925)
isolatie bossut-gottechain 1390

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Meer weten over het isolatiebedrijf in Bossut-Gottechain?

Waarom zou ik mijn huis in Bossut-Gottechain isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie en Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450, dat betekent een winst van 300 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Hierdoor analyseer je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke acties als isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Hubo, Handy Home, Dema, Brico. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van isolatiepremie in Grez-Doiceau

Met hulp van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Grez-Doiceau meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Grez-Doiceau
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Via de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Bossut-Gottechain wat schikt naar speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Bossut-Gottechain voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Bossut-Gottechain. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment