Woning isoleren Saint-Jean-Geest

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Saint-Jean-Geest? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een investering als plat dak isoleren of verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hieronder vind je uiteenlopende informatie over isolatie Saint-Jean-Geest. We gaan aan de slag met vraagstukken over radiatorfolie plaatsen en stappenplan woningisolatie. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-saint-jean-geest-1370

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Goed voor het milieu
 • Speciale groene leningen
 • Beter energielabel

ProvincieWaals Brabant
GemeenteJodoigne
Postcode1370
Gasverbruik20.500 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€165,29

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk jij de populairste acties om jouw woning in Saint-Jean-Geest te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Saint-Jean-Geest is interessant (vanaf plusminus € 930 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €255 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn gemiddeld €1650 en de winst ligt rond de €240 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, steenwol, dekens, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Saint-Jean-Geest kost +/- €4900. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11400. Hiermee bespaar je om en nabij €910 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er nog een aantal vaak toegepaste uitvoeringen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Saint-Jean-Geest (april 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en tegelijk een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Saint-Jean-Geest kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. Dat komt neer op €1025 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal komen we met de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Saint-Jean-Geest. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4100)
€695
(€5450)
€1020
(€8000)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€290
(€2000)
€335
(€3150)
Spouwmuur€365
(€1750)
€470
(€2375)
€845
(€3500)
HR++ glas€230
(€2200)
€320
(€3700)
€390
(€4800)
isolatie saint-jean-geest 1370

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Saint-Jean-Geest?

Waarom zou ik mijn woning in Saint-Jean-Geest isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ of Elegant, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Mede zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3075 en dat bespaart tot €265 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Hierdoor achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse projecten zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hieronder bekijk je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Hubo, Dema, Big Mat, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom isolatiepremie in Jodoigne

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Jodoigne op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Jodoigne
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Saint-Jean-Geest wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is enkel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Saint-Jean-Geest voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Saint-Jean-Geest. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een gezond leefklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment