Woning isoleren Thines

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Thines? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Met een investering zoals spouwmuurisolatie en warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be lees je uiteenlopende informatie over isolatie Thines. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals binnenmuren isoleren en PIR isolatie. Meteen besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-thines-1402

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Duurzame investering
 • Snel te plaatsen
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieWaals Brabant
GemeenteNivelles
Postcode1402
Gasverbruik20.640 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€160,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop bekijk je de meest toegepaste methodes om een woning in Thines te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Thines is betaalbaar (vanaf plusminus € 890 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €245 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn gemiddeld €1675 en het bespaart flink geld, tot wel €270 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Thines kost je zo’n €5450. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11800. Het voordeel is plusminus €870 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder onderscheiden we meerdere rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Thines (juli 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een huis in Thines is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be vind je de gemiddelde kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Thines. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4350)
€665
(€4850)
€1240
(€9900)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€290
(€2450)
€365
(€3150)
Spouwmuur€215
(€1700)
€490
(€2700)
€870
(€3275)
HR++ glas€225
(€1825)
€265
(€3775)
€450
(€5300)
isolatie thines 1402

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Thines?

Waarom juist nu mijn huis in Thines isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier als Essent en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3850, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze pagina ontdek je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Dema, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van isolatiepremie in Nivelles

Door de geldende premie wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Nivelles kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Nivelles
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met behulp van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Thines wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere geen HR++ glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Thines voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Thines. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en veel lagere gaskosten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment