Woning isoleren Monstreux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Monstreux? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een aantal stappen zoals dakisolatie en tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hierna ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Monstreux. Denk aan topics als isolerende kozijnen en purschuim. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-monstreux-1400

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Temperatuur in eigen hand
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Ook akoestische isolatie
 • Een hoger energielabel

ProvincieWaals Brabant
GemeenteNivelles
Postcode1400
Gasverbruik20.620 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€160,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina check jij de meest rendabele onderdelen om je woning in Monstreux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Monstreux is interessant (gemiddeld zo’n € 940 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €290 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De prijzen variëren rond €1825 en de winst ligt rond de €250 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Monstreux kost +/- €5300. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €13500. Je profiteert van zo’n €910 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Ook zijn er nog meer alternatieve uitvoeringen. Hierna praten we over de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Monstreux (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Monstreux is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2300 m3. Dat komt neer op €1075 op jaarbasis. Hierna berekenen we de totale prijs op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Monstreux. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3150)
€615
(€5000)
€1050
(€8350)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€220
(€1750)
€305
(€3300)
Spouwmuur€210
(€975)
€570
(€2500)
€915
(€3600)
HR++ glas€240
(€2050)
€305
(€3550)
€430
(€4900)
isolatie monstreux 1400

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Meer weten over het isolatiebedrijf in Monstreux?

Waarom moet ook ik mijn huis in Monstreux isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij als Mega en Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3700, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €235 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hierna vind je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Hubo, Gamma, Handy Home, Brico. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Nivelles

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Nivelles op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nivelles
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Geholpen door de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Monstreux wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn enkel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Monstreux voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Monstreux. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment