Woning isoleren Plancenoit

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Plancenoit? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de zolder en isolerende deuren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder vind je uiteenlopende informatie over isolatie Plancenoit. Dit kan gaan om zaken als isolatie van de dakkapel en spuitisolatie. Meteen besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-plancenoit-1380

 • Snel terugverdiend
 • Een prettig leefklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Weinig last van geluid
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieWaals Brabant
GemeenteLasne
Postcode1380
Gasverbruik20.570 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€166,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be check je de meest toegepaste methodes om jouw woning in Plancenoit te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Plancenoit kan erg voordelig (rond de € 820 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €190 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De tarieven bedragen zo’n €1775 en het bespaart flink geld, tot wel €220 p/jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Plancenoit kost ongeveer €5450. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11500. Daarmee bespaar je grofweg €930, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0bestaan er nog meer rendabele uitvoeringen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Plancenoit (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en uiteraard een energiezuinige maatschappij? Isoleren van de woning in Plancenoit is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2750 m3. Dat komt neer op €825 p/jaar. Op deze pagina kijken we naar de totale kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Plancenoit. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3550)
€675
(€6100)
€910
(€9550)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€220
(€1950)
€350
(€2800)
Spouwmuur€355
(€1100)
€540
(€2775)
€935
(€3525)
HR++ glas€225
(€2275)
€335
(€3225)
€445
(€5325)
isolatie plancenoit 1380

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Plancenoit?

Wat is het voordeel van mijn woning in Plancenoit isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Mega of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Tevens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3875, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke projecten zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. In de box hieronder ontdek je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Gamma, Dema, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over isolatiepremie in Lasne

Door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Lasne aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Lasne
Het is evident: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Plancenoit wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Plancenoit voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Plancenoit. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties dragen bij aan een aangenaam warm huis en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment