Woning isoleren Gottignies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Gottignies? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een investering als bijv. isolatie van de buitengevel of isolatie van verwarmingsbuizen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze website komen we met bruikbare informatie over isolatie Gottignies. Bijvoorbeeld topics als isolatie van de gevel en steenwol. Meteen besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-gottignies-7070

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder tocht in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieHenegouwen
GemeenteLe Roeulx
Postcode7070
Gasverbruik21.070 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€167,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje ontdek je de interessantste werkzaamheden om een woning in Gottignies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Gottignies is interessant (gemiddeld zo’n € 970 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €285 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn ongeveer €1900 en je bespaart al snel €230 p/jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, folie, glaswol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Gottignies kost plusminus €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1070. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13000. Het rendement is zo’n €930 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we diverse vaak toegepaste uitvoeringen. In het gedeelte hierna praten we over de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Gottignies (februari 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of bijdragen aan een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Gottignies kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2475 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 op jaarbasis. Op deze website bekijk je de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Gottignies. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3250)
€765
(€4700)
€1130
(€9250)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€245
(€2100)
€310
(€3500)
Spouwmuur€390
(€800)
€570
(€2000)
€790
(€3150)
HR++ glas€215
(€2775)
€310
(€3100)
€380
(€4875)
isolatie gottignies 7070

Bekende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Gottignies?

Waarom juist nu mijn huis in Gottignies isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Luminus en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3475, waarbij u een besparing realiseert van €315 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende klussen als isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Onderstaand ontdek je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Brico, Gamma, Dema, Hubo, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Le Roeulx

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Le Roeulx op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Le Roeulx
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met behulp van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Gottignies wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Gottignies voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Gottignies. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen leiden tot een comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment