Woning isoleren Masnuy-Saint-Pierre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Masnuy-Saint-Pierre? Goede isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina check je handige informatie over isolatie Masnuy-Saint-Pierre. We bespreken vraagstukken over triple glas en isolatieplan. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-masnuy-saint-pierre-7050

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Aangenamer wonen
 • Milieubewuste keuze
 • Ook geluidsdicht
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieHenegouwen
GemeenteJurbise
Postcode7050
Gasverbruik21.000 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€166,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop ontdek jij de meest interessante manieren om je woning in Masnuy-Saint-Pierre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Masnuy-Saint-Pierre is betaalbaar (vanaf € 710 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €235 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €240 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Masnuy-Saint-Pierre kost gemiddeld €5500. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1190. Het rendement is al snel €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11900. Je profiteert van grofweg €880 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we verscheidene aantrekkelijke opties. In onderstaande tekst beoordelen we de meest interessante vormen.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Masnuy-Saint-Pierre (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of bijdragen aan een bewuste gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Masnuy-Saint-Pierre kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2100 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 per 12 maanden. Op deze website check je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiespecialist in Masnuy-Saint-Pierre. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n negen jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3300)
€705
(€5950)
€1100
(€8450)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€290
(€2650)
€325
(€3200)
Spouwmuur€385
(€1250)
€500
(€2350)
€875
(€3400)
HR++ glas€210
(€2650)
€320
(€3375)
€420
(€4675)
isolatie masnuy-saint-pierre 7050

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Masnuy-Saint-Pierre?

Waarom zou ik mijn woning in Masnuy-Saint-Pierre isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Lampiris, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375 en dat bespaart tot €345 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande acties als isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je een samenvatting van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Handy Home, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Jurbise

Via een speciale premie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Jurbise aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Vanaf 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Jurbise
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Masnuy-Saint-Pierre wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Masnuy-Saint-Pierre voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Masnuy-Saint-Pierre. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een optimale leefomgeving en veel minder stookkosten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment