Woning isoleren La Bouverie

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in La Bouverie? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld het dak isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal tref je bruikbare informatie over isolatie La Bouverie. Dit kan gaan om vraagstukken over tochtstrips of tochtbanden en cellulose isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-la-bouverie-7080

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Vermindering Milieu-impact
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrameries
Postcode7080
Gasverbruik21.120 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€168,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf zie je de meest interessante stappen om je woning in La Bouverie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in La Bouverie is interessant (vanaf € 760 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €235 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De onkosten fluctueren rond de €1725 en je bespaart al snel €235 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in La Bouverie kost zo’n €4600. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1040. Het rendement is al snel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11700. De winst is om en nabij €920 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er allerlei vaak toegepaste uitvoeringen. Hieronder bediscussiëren we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in La Bouverie (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of bijdragen aan een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een woning in La Bouverie is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2350 m3. De besparing komt neer op €1025 per jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de gemiddelde kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in La Bouverie. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4000)
€775
(€5800)
€1140
(€8100)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€195
(€2550)
€375
(€2950)
Spouwmuur€340
(€1275)
€580
(€2400)
€860
(€3650)
HR++ glas€225
(€2600)
€270
(€3075)
€350
(€5350)
isolatie la-bouverie 7080

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in La Bouverie?

Wat is het voordeel van mijn woning in La Bouverie isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Mega of Comfort Energy, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €4000 en dat bespaart tot €310 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Handy Home, Big Mat, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over isolatiepremie in Frameries

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Frameries voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Frameries
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan La Bouverie wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn enkel glas, verouderde muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in La Bouverie voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in La Bouverie. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en een fors lagere energierekening. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment