Woning isoleren Sars-La-Bruyère

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sars-La-Bruyère? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur of radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal komen we met waardevolle informatie over isolatie Sars-La-Bruyère. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als radiatorfolie aanbrengen en glaswol. Direct aan de slag? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-sars-la-bruyere-7080

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Een verantwoorde warme woning
 • Dempt het geluid
 • Hogere woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrameries
Postcode7080
Gasverbruik21.140 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€168,41

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna check je de meest populaire methodes om een woning in Sars-La-Bruyère te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sars-La-Bruyère is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 860 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €200 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1925 en het resultaat is zo’n €190 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sars-La-Bruyère kost +/- €5800. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1070. De potentiële besparing ligt op €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12400. Het rendement is ong. €800, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we diverse rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hierna vermelden we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Sars-La-Bruyère (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of wellicht een duurzame wereld? Isoleren van woning/huis in Sars-La-Bruyère kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2450 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 per 12 maanden. Hieronder tref je de verwachte kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Sars-La-Bruyère. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3600)
€635
(€4500)
€1070
(€9350)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€235
(€1850)
€300
(€3500)
Spouwmuur€370
(€850)
€690
(€2400)
€880
(€3475)
HR++ glas€245
(€2650)
€290
(€4300)
€410
(€4525)
isolatie sars-la-bruyere 7080

Populaire Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Sars-La-Bruyère?

Waarom zou ik mijn woning in Sars-La-Bruyère isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Watz of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3025, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €340 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Daardoor kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse acties als isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Onderstaand ontdek je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Handy Home. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Frameries

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Frameries aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Frameries
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Sars-La-Bruyère wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Sars-La-Bruyère voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Sars-La-Bruyère. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een prettige leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment