Woning isoleren Casteau

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Casteau? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een aantal stappen als het dak isoleren of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Hieronder bekijk je diverse informatie over isolatie Casteau. Je leest uitvoerig over thema’s als vloerisolatie en verschillende materialen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-casteau-7061

 • Elke maand besparen op energie
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Meer stilte in huis
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeenteSoignies
Postcode7061
Gasverbruik21.020 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€166,56

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Hierna check jij de meest interessante toepassingen om je woning in Casteau te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Casteau is aantrekkelijk (plusminus € 710 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €275 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn gemiddeld €1650 en je bespaart al snel €255 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Casteau kost gemiddeld €5150. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. De besparing loopt op tot €740 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11200. Hiermee bespaar je plusminus €970 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zijn er nog een aantal rendabele mogelijkheden. Hierna beoordelen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Casteau (februari 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en ook een energiebewuste wereld? Isoleren van woning/huis in Casteau is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2425 m3. Dat is dus al gauw €1225 per jaar. Op deze website berekenen we de hoogte van de investering op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Casteau. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3550)
€615
(€5050)
€1180
(€8150)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€205
(€1550)
€320
(€3400)
Spouwmuur€330
(€1225)
€750
(€2475)
€875
(€3425)
HR++ glas€230
(€2950)
€270
(€3675)
€440
(€4775)
isolatie casteau 7061

Bekende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Casteau?

Waarom moet ook ik mijn huis in Casteau isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3350, dat betekent een winst van 320, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hierna ontdek je een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Brico, Dema, Gamma, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over de huidige isolatiepremie in Soignies

Door te profiteren van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Soignies voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Soignies
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Casteau wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Casteau voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Casteau. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties leiden tot een prettig wooncomfort en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment