Woning isoleren Anvaing

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Anvaing? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? D.m.v. een investering als HR++ glas of radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Anvaing. Je kunt denken aan zaken als tochtprofielen en subsidie Isolatie juni 2024. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-anvaing-7910

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Rust en comfort in huis
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieHenegouwen
GemeenteFrasnes-Lez-Anvaing
Postcode7910
Gasverbruik23.260 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€174,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop vind jij de interessantste werkzaamheden om een woning in Anvaing te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Anvaing is financieel toegankelijk (om en nabij de € 740 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €205 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn ongeveer €1950 en de potentiële besparing ligt op €210, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, glaswol, folie, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Anvaing kost gemiddeld €4700. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. Het rendement is al snel €760 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Daarmee bespaar je om en nabij €790 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog enkele populaire opties. In de volgende paragraaf benoemen we de interessantste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Anvaing (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een bewuste wereld? Isoleren van een woning in Anvaing is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2025 m3. Dat komt neer op €1400 per 12 maanden. Op deze website kijken we naar de totale kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Anvaing. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3750)
€685
(€7050)
€940
(€8150)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€185
(€2150)
€300
(€3550)
Spouwmuur€180
(€975)
€430
(€2425)
€895
(€3400)
HR++ glas€215
(€2300)
€275
(€3075)
€360
(€4800)
isolatie anvaing 7910

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Anvaing?

Waarom zou ik mijn woning in Anvaing isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €4000 en besparen tot €225 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse werkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze website tref je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Gamma, Big Mat. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over isolatiepremie in Frasnes-Lez-Anvaing

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Frasnes-Lez-Anvaing in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Frasnes-Lez-Anvaing
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Anvaing wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Anvaing voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Anvaing. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen leiden tot een optimaal klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment