Woning isoleren Brunehaut

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Brunehaut? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen als vliering isoleren of naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand bekijk je belangrijke informatie over isolatie Brunehaut. Je leest uitvoerig over items als tochtstrips of tochtbanden en koudeval. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-brunehaut-7620

 • Veel geld besparen
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrunehaut
Postcode7620
Gasverbruik23.930 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€177,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand check jij de meest toegepaste onderdelen om jouw woning in Brunehaut te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Brunehaut is interessant (gemiddeld zo’n € 750 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1975 en het resultaat is zo’n €195 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Brunehaut kost +/- €4950. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12000. Het rendement is om en nabij €940 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er nog een aantal populaire alternatieven. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Brunehaut (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en natuurlijk een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een huis in Brunehaut is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2800 m3. Dat komt neer op €875 per 12 maanden. Op deze website ontdek je de uiteindelijke kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Brunehaut. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3400)
€635
(€7150)
€920
(€8350)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€240
(€2200)
€325
(€3350)
Spouwmuur€225
(€1250)
€590
(€2050)
€790
(€3525)
HR++ glas€200
(€2925)
€325
(€3400)
€375
(€4800)
isolatie brunehaut 7620

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Fermacell
 • Recticel
 • Simson
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Brunehaut?

Waarom mijn woning in Brunehaut isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij als Essent en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote investeringen als isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze website tref je kort & bondige info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Gamma. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over isolatiepremie in Brunehaut

Met behulp van de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Brunehaut aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Brunehaut
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Brunehaut wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Met een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Brunehaut voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Brunehaut. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment