Woning isoleren Hollain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hollain? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen als de bodem isoleren en tochtstrips of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over isolatie Hollain. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals muren isoleren en thermische bruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-hollain-7620

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Aangenamer wonen
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrunehaut
Postcode7620
Gasverbruik22.370 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€173,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand achterhaal je de meest rendabele acties om een woning in Hollain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hollain is voordeling (rond de € 780 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €265 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De kosten zijn zo’n €1725 en de winst ligt rond de €195 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hollain kost je zo’n €4550. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Je profiteert van pakweg €820 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we allerlei aantrekkelijke alternatieven. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de interessantste opties.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Hollain (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Hollain is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €975 (jaarlijks). Op deze website bekijk je de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Hollain. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3450)
€805
(€5300)
€1230
(€8350)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€285
(€1950)
€310
(€3150)
Spouwmuur€215
(€1150)
€580
(€2200)
€905
(€3100)
HR++ glas€245
(€1950)
€340
(€4150)
€420
(€4950)
isolatie hollain 7620

Actuele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Hollain?

Waarom juist nu mijn huis in Hollain isoleren?

Een goede woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Luminus en Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3850 en geeft een besparing van €225 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze pagina vind je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Brunehaut

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Brunehaut in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Brunehaut
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Hollain wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hollain voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Hollain. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren in een prettig binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment