Woning isoleren Anseroeul

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Anseroeul? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren en warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Onderstaand komen we met uitgebreide informatie over isolatie Anseroeul. Je leest uitvoerig over onderwerpen als radiatorfolie en Pur Isolatieplaten. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-anseroeul-7750

 • Supersnel terugverdient
 • Controle over de temperatuur
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieHenegouwen
GemeenteMont-De-L’Enclus
Postcode7750
Gasverbruik22.630 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€171,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop ontdek jij de populairste werkzaamheden om je woning in Anseroeul te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Anseroeul is aantrekkelijk (rond de € 770 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten bedragen zo’n €1925 en je bespaart al snel €270 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Anseroeul kost ongeveer €5000. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12800. Hiermee bespaar je om en nabij €750 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we diverse interessante alternatieven. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Anseroeul (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van jouw woning in Anseroeul kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2000 m3. Dat komt neer op €1025 p/jaar. Op deze pagina vind je de totale prijs als je het laat doen door een isolatiespecialist in Anseroeul. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3950)
€605
(€6200)
€1250
(€9050)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€235
(€2400)
€400
(€3050)
Spouwmuur€310
(€1350)
€690
(€2050)
€855
(€3325)
HR++ glas€205
(€2200)
€285
(€3150)
€375
(€5000)
isolatie anseroeul 7750

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Anseroeul?

Waarom zou ik mijn woning in Anseroeul isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Luminus en Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Verder neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3500, dat betekent een winst van 310 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op deze website vind je een handig overzicht van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Dema, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Mont-De-L’Enclus

Dankzij de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Mont-De-L’Enclus kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mont-De-L’Enclus
Het is evident: je kunt fors besparen dankzij woningisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Anseroeul wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Anseroeul voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Anseroeul. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties hebben als resultaat een aangenaam binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment