Woning isoleren Hérinnes-Lez-Pecq

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hérinnes-Lez-Pecq? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Via een isolatiemaatregel zoals isolatie van platte dak en tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Hérinnes-Lez-Pecq. We staan stil bij zaken als plat dak isoleren en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-herinnes-lez-pecq-7742

 • Elke maand besparen op energie
 • Een prettig binnenklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieHenegouwen
GemeentePecq
Postcode7742
Gasverbruik22.590 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€170,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop bekijk je de interessantste toepassingen om je woning in Hérinnes-Lez-Pecq te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Hérinnes-Lez-Pecq is voordeling (gemiddeld zo’n € 920 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €255 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten liggen rond €1600 en de winst ligt rond de €265 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hérinnes-Lez-Pecq kost +/- €4850. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. De potentiële besparing ligt op €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12700. Het voordeel is circa €870 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we verschillende interessante vormen. In onderstaande tekst behandelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Hérinnes-Lez-Pecq (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of bijdragen aan een groenere samenleving? Isoleren van een woning in Hérinnes-Lez-Pecq is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2050 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 per jaar. Op isolatiespecialisten.be komen we met de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Hérinnes-Lez-Pecq. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie kan men terugverdienen in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4100)
€695
(€7350)
€1140
(€8500)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€210
(€2000)
€390
(€3350)
Spouwmuur€265
(€1400)
€620
(€2400)
€815
(€3675)
HR++ glas€250
(€2425)
€320
(€3700)
€405
(€4975)
isolatie herinnes-lez-pecq 7742

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Meer weten over het isolatiebedrijf in Hérinnes-Lez-Pecq?

Waarom mijn woning in Hérinnes-Lez-Pecq isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Watz en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3675, waarbij u een besparing realiseert van €255 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige klussen als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze pagina vind je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Big Mat, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van isolatiepremie in Pecq

Door de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Pecq meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Pecq
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Via de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hérinnes-Lez-Pecq wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Hérinnes-Lez-Pecq voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Hérinnes-Lez-Pecq. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen leiden tot een optimaal binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment