Woning isoleren Thy-Le-Baudouin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Thy-Le-Baudouin? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij enkele acties als dubbel glas of buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal tref je uiteenlopende informatie over isolatie Thy-Le-Baudouin. Dit kan gaan om onderwerpen als de zolder isoleren en houten vloer isoleren. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-thy-le-baudouin-5621

 • Een fors lagere energierekening
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieNamen
GemeenteFlorennes
Postcode5621
Gasverbruik23.020 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€172,64

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop achterhaal jij de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Thy-Le-Baudouin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Thy-Le-Baudouin is aantrekkelijk beginnend bij € 710 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €205 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven bedragen zo’n €1725 en je bespaart al snel €205 op jaarbasis. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Thy-Le-Baudouin kost je zo’n €5250. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1100. Het rendement is al snel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. De winst is grofweg €920, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er verscheidene rendabele vormen. In onderstaande tekst beschrijven we de interessantste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Thy-Le-Baudouin (februari 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en een bewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Thy-Le-Baudouin kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2125 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 op jaarbasis. Op deze website berekenen we de hoogte van de investering in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Thy-Le-Baudouin. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3600)
€735
(€6650)
€1190
(€8950)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€250
(€1750)
€315
(€3550)
Spouwmuur€215
(€1425)
€440
(€1975)
€850
(€3225)
HR++ glas€190
(€2700)
€340
(€3400)
€390
(€5000)
isolatie thy-le-baudouin 5621

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Thy-Le-Baudouin?

Waarom zou ik mijn huis in Thy-Le-Baudouin isoleren?

Een solide woningisolatie betekent minder energiekosten bij een maatschappij als Mega of Elegant, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3975 en dat levert gemiddeld op €320 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende maatregelen als isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze pagina tref je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Hubo, Handy Home, Gamma. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over isolatiepremie in Florennes

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Florennes in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Florennes
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Met tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Thy-Le-Baudouin wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Thy-Le-Baudouin voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Thy-Le-Baudouin. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een optimaal binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment