Woning isoleren Chapelle-Lez-Herlaimont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Chapelle-Lez-Herlaimont? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een investering zoals HR++ glas of radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder tref je diverse informatie over isolatie Chapelle-Lez-Herlaimont. Je komt meer te weten over thema’s als de garage isoleren en de groene lening. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-chapelle-lez-herlaimont-7160

 • Uitstekend rendement
 • Een optimaal leefklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeenteChapelle-Lez-Herlaimont
Postcode7160
Gasverbruik23.770 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€175,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna achterhaal jij de meest toegepaste onderdelen om een woning in Chapelle-Lez-Herlaimont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Chapelle-Lez-Herlaimont is voordeling (om en nabij de € 740 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €205 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen fluctueren rond de €1800 en je profiteert van een besparing tot wel €190 per jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Chapelle-Lez-Herlaimont kost doorgaans €5200. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11900. Dit levert op plusminus €850 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we diverse rendabele alternatieven. Hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Chapelle-Lez-Herlaimont (juli 2024)?

Wil jij lagere energielasten en ook een bewuste gemeenschap? Isoleren van een huis in Chapelle-Lez-Herlaimont is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2750 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €800 per 12 maanden. Op deze website ontdek je de hoogte van de investering zodra kiest voor een isolatiespecialist in Chapelle-Lez-Herlaimont. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3950)
€585
(€5000)
€1120
(€8500)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€175
(€1550)
€345
(€3250)
Spouwmuur€280
(€1275)
€690
(€2300)
€835
(€3325)
HR++ glas€190
(€2150)
€275
(€3675)
€400
(€5400)
isolatie chapelle-lez-herlaimont 7160

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Bahco
 • Kingspan
 • Isover
 • Petralana

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Chapelle-Lez-Herlaimont?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Chapelle-Lez-Herlaimont isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Mega en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3350 en dat levert gemiddeld op €200, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige klussen als dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met meer info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Brico, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van isolatiepremie in Chapelle-Lez-Herlaimont

Met hulp van de huidige premies wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Chapelle-Lez-Herlaimont aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chapelle-Lez-Herlaimont
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Chapelle-Lez-Herlaimont wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Chapelle-Lez-Herlaimont voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Chapelle-Lez-Herlaimont. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een comfortabel leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment