Woning isoleren Nismes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Nismes? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de vloer of radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je waardevolle informatie over isolatie Nismes. We zoomen in op vraagstukken over isolatie van de kruipruimte en Rc-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-nismes-5670

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Meer warmte en minder vocht
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieNamen
GemeenteViroinval
Postcode5670
Gasverbruik23.470 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€172,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op deze website ontdek je de meest toegepaste methodes om een woning in Nismes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nismes is betaalbaar (vanaf ongeveer € 970 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €265 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €235, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, icynene, dekens, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Nismes kost +/- €5300. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12900. Hiermee bespaar je ong. €970 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er allerlei populaire mogelijkheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de populairste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Nismes (februari 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en natuurlijk een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van jouw huis in Nismes is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 per 12 maanden. Onderstaand tref je de totale prijs wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Nismes. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3350)
€695
(€7400)
€920
(€9600)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€190
(€2400)
€370
(€3550)
Spouwmuur€210
(€1300)
€450
(€2475)
€800
(€3650)
HR++ glas€195
(€2875)
€330
(€3050)
€355
(€4550)
isolatie nismes 5670

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Nismes?

Waarom zou ik mijn woning in Nismes isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Luminus of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Mede is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3250, dat betekent een winst van 350 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Diepgaande klussen zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Onderstaand vind je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Dema, Gamma, Brico, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Viroinval

Met hulp van een speciale premie wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Viroinval in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Viroinval
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met behulp van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Nismes wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Nismes voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Nismes. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment