Woning isoleren Matagne-La-Grande

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Matagne-La-Grande? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een aantal stappen als isolatie van de garage of isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Matagne-La-Grande. We staan stil bij thema’s als muren isoleren en minerale wol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-matagne-la-grande-5680

 • Flinke besparing
 • Minder last van vocht
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieNamen
GemeenteDoische
Postcode5680
Gasverbruik23.540 kWh
Stroomverbruik3370 kWh
Gemiddelde energierekening€173,91

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest rendabele toepassingen om je woning in Matagne-La-Grande te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Matagne-La-Grande is betaalbaar (vanaf plusminus € 990 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €275 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De kosten zijn zo’n €1825 en je bespaart al snel €195 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Matagne-La-Grande kost plusminus €4450. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. Het voordeel is ongeveer €890, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0kennen we verscheidene populaire oplossingen. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Matagne-La-Grande (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiebewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Matagne-La-Grande is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 per 12 maanden. Onderstaand berekenen we de verwachte kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Matagne-La-Grande. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3500)
€745
(€7300)
€1170
(€9050)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€230
(€2350)
€310
(€3300)
Spouwmuur€375
(€1150)
€600
(€2725)
€860
(€3025)
HR++ glas€200
(€2750)
€295
(€4275)
€410
(€4825)
isolatie matagne-la-grande 5680

Professionele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Matagne-La-Grande?

Waarom zou ik mijn huis in Matagne-La-Grande isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier als Essent of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3300 en dat levert gemiddeld op €315 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige investeringen als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hierna ontdek je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van isolatiepremie in Doische

Door een speciale premie wordt woningisolatie nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Doische meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Doische
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Matagne-La-Grande wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Matagne-La-Grande voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Matagne-La-Grande. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen hebben als resultaat een prettig leefklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment