Woning isoleren Romerée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Romerée? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van buitenmuren en isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Hieronder tref je bruikbare informatie over isolatie Romerée. We staan stil bij items als binnenmuren isoleren en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-romeree-5680

 • Een structureel lagere energierekening
 • Meer warmte en minder vocht
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Weinig last van geluid
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieNamen
GemeenteDoische
Postcode5680
Gasverbruik23.570 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€174,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop tref je de meest interessante manieren om jullie woning in Romerée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Romerée kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 890 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn zo’n €1975 en de besparing loopt op tot €285 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Romerée kost om en nabij de €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Het rendement is al snel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12400. Het voordeel is circa €890 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er allerlei populaire oplossingen. In onderstaande tekst benoemen we de interessantste vormen.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Romerée (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van woning/huis in Romerée kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2600 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website vind je de hoogte van de investering zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Romerée. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3500)
€605
(€4850)
€990
(€9800)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€225
(€2050)
€305
(€2900)
Spouwmuur€310
(€1500)
€550
(€2600)
€855
(€3575)
HR++ glas€245
(€2575)
€295
(€4300)
€380
(€4425)
isolatie romeree 5680

Actuele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Meer weten over het isolatiebedrijf in Romerée?

Waarom juist nu mijn huis in Romerée isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Engie en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Ook biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende acties als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Dema, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Doische

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Doische aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Doische
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Romerée wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Romerée voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Romerée. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden sowieso een optimale leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment