Woning isoleren Marchienne-Au-Pont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Marchienne-Au-Pont? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Door middel van een aantal stappen als HR++ glas en isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hierna ontdek je diverse informatie over isolatie Marchienne-Au-Pont. Je leest uitvoerig over onderwerpen als binnenmuren isoleren en verschillende materialen. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-marchienne-au-pont-6030

 • Veel geld besparen
 • Een optimaal wooncomfort
 • Minder CO-2 belasting
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode6030
Gasverbruik23.650 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€175,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje check je de aantrekkelijkste manieren om je woning in Marchienne-Au-Pont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Marchienne-Au-Pont kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 960 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €195 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten bedragen zo’n €1625 en de besparing loopt op tot €250, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Marchienne-Au-Pont kost zo’n €5200. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1130. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. Het rendement is ong. €880 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast zijn er diverse rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Marchienne-Au-Pont (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en ook een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Marchienne-Au-Pont is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 per jaar. Hierna kijken we naar de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Marchienne-Au-Pont. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4200)
€615
(€5850)
€970
(€8850)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€220
(€2450)
€350
(€3100)
Spouwmuur€240
(€1575)
€600
(€2525)
€885
(€3575)
HR++ glas€250
(€2975)
€275
(€3675)
€405
(€4575)
isolatie marchienne-au-pont 6030

Populaire Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Marchienne-Au-Pont?

Wat is het voordeel van mijn woning in Marchienne-Au-Pont isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij als Mega en Wase Wind, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een prettig klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375 en geeft een besparing van €225 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote klussen zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Onderstaand tref je kort & bondige info over het actuele aanbod. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Big Mat, Dema, Brico, Handy Home. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Charleroi

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt woningisolatie nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Charleroi meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Charleroi
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Marchienne-Au-Pont wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Marchienne-Au-Pont voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Marchienne-Au-Pont. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties dragen bij aan een optimaal leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment