Woning isoleren Mont-Sur-Marchienne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Mont-Sur-Marchienne? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een paar maatregelen als isolatie van de garage of warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand lees je bruikbare informatie over isolatie Mont-Sur-Marchienne. Dit kan gaan om onderwerpen als de garage isoleren en lambda waarde. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-mont-sur-marchienne-6032

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode6032
Gasverbruik23.670 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€175,91

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand ontdek je de meest populaire werkzaamheden om een woning in Mont-Sur-Marchienne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en het biedt een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Mont-Sur-Marchienne is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 720 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 per jaar (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De tarieven variëren rond €2000 en het rendement ligt op zo’n €240 p/jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Mont-Sur-Marchienne kost je zo’n €4900. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1140. De potentiële besparing ligt op €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €13000. Het rendement is pakweg €970 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens kennen we meerdere mogelijke uitvoeringen. Hieronder vermelden we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Mont-Sur-Marchienne (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijk een groenere toekomst? Isoleren van jouw huis in Mont-Sur-Marchienne is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2125 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €975 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be check je de totale kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Mont-Sur-Marchienne. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3150)
€695
(€5500)
€1220
(€9200)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€205
(€1650)
€345
(€3250)
Spouwmuur€360
(€1050)
€590
(€2025)
€950
(€3200)
HR++ glas€190
(€2350)
€285
(€4200)
€380
(€5275)
isolatie mont-sur-marchienne 6032

Populaire Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Mont-Sur-Marchienne?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Mont-Sur-Marchienne isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Mega en Poweo, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3075 en dat bespaart tot €280 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande acties zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze website tref je een handig overzicht van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Brico, Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Charleroi

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Charleroi aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Charleroi
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met behulp van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Mont-Sur-Marchienne wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Mont-Sur-Marchienne voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Mont-Sur-Marchienne. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden jou een prettig leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment