Woning isoleren Goutroux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Goutroux? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals de gevel isoleren of isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over isolatie Goutroux. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de vliering en K-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-goutroux-6030

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Goed voor het milieu
 • Minder geluidsoverlast
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode6030
Gasverbruik23.640 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€175,45

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand bekijk jij de meest populaire stappen om je woning in Goutroux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Goutroux kan erg voordelig (vanaf € 740 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn gemiddeld €1700 en het rendement ligt op zo’n €185 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, glaswol, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Goutroux kost om en nabij de €4700. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €950. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12100. Hiermee bespaar je grofweg €920 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er verschillende alternatieve opties. In onderstaande tekst praten we over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Goutroux (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Goutroux is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2825 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website ontdek je de totale prijs als je het laat doen door een isolatiespecialist in Goutroux. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3600)
€715
(€5950)
€970
(€9500)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€230
(€1950)
€375
(€2850)
Spouwmuur€370
(€1125)
€680
(€1975)
€810
(€3400)
HR++ glas€230
(€2400)
€265
(€4250)
€375
(€5050)
isolatie goutroux 6030

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Goutroux?

Waarom juist nu mijn huis in Goutroux isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Luminus en Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3325 en besparen tot €310 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Zo zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande activiteiten als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze pagina bekijk je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Dema, Hubo, Brico, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Charleroi

Dankzij de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Charleroi voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Vanaf 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Charleroi
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Goutroux wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Goutroux voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Goutroux. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een gezonde leefomgeving en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment