Woning isoleren Le Mesnil

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Le Mesnil? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel of schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder komen we met diverse informatie over isolatie Le Mesnil. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de kruipruimte en EPS isolatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-le-mesnil-5670

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Controle over de temperatuur
 • Minder uitstoot van CO2
 • Tevens geluidsisolatie
 • Beter energielabel

ProvincieNamen
GemeenteViroinval
Postcode5670
Gasverbruik23.450 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€172,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Le Mesnil te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Le Mesnil is interessant beginnend bij € 720 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €220 per jaar (prijspeil december 2023).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn zo’n €1950 en het resultaat is zo’n €225, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Le Mesnil kost ongeveer €5900. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1070. Het rendement is al snel €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11700. Daarmee bespaar je om en nabij €950 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook zien we nog meer interessante mogelijkheden. In het volgende overzicht vermelden we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Le Mesnil (december 2023)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiezuinige samenleving? Isoleren van jouw woning in Le Mesnil is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2675 m3. De besparing komt neer op €1150 op jaarbasis. Hieronder ontdek je de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Le Mesnil. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3550)
€685
(€6550)
€1020
(€9500)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€280
(€2100)
€360
(€3550)
Spouwmuur€385
(€925)
€470
(€2650)
€935
(€3325)
HR++ glas€210
(€2200)
€285
(€4150)
€440
(€4900)
isolatie le-mesnil 5670

Interessante Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Le Mesnil?

Waarom mijn woning in Le Mesnil isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Watz of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3575 en dat levert gemiddeld op €255 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke werkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hierna check je een samenvatting van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom isolatiepremie in Viroinval

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Viroinval aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Viroinval
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door het advies hieronder kom je met een isolatieplan Le Mesnil wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om enkel glas, gammele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Le Mesnil voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Le Mesnil. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een warm en comfortabel huis en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment