Woning isoleren Montignies-Sur-Sambre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Montignies-Sur-Sambre? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de vliering en isolerende raamfolie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over isolatie Montignies-Sur-Sambre. We staan stil bij items als de bodem isoleren en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-montignies-sur-sambre-6061

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode6061
Gasverbruik23.740 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€176,99

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop check jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om jullie woning in Montignies-Sur-Sambre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Montignies-Sur-Sambre is goed te betalen beginnend bij € 940 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €240 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten bedragen zo’n €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Montignies-Sur-Sambre kost je zo’n €5300. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11100. Dit levert op pakweg €810 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we nog meer mogelijke opties. Hieronder benoemen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Montignies-Sur-Sambre (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van woning/huis in Montignies-Sur-Sambre kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 per jaar. Op deze website tref je de uiteindelijke kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Montignies-Sur-Sambre. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3900)
€615
(€7250)
€940
(€8050)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€270
(€1950)
€375
(€2700)
Spouwmuur€215
(€925)
€490
(€2700)
€780
(€3425)
HR++ glas€205
(€2425)
€310
(€3625)
€395
(€4700)
isolatie montignies-sur-sambre 6061

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Montignies-Sur-Sambre?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Montignies-Sur-Sambre isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Elegant, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3100 en geeft een besparing van €245 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder komen we met een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Gamma, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over isolatiepremie in Charleroi

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Charleroi kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Charleroi
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Montignies-Sur-Sambre wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Montignies-Sur-Sambre voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Montignies-Sur-Sambre. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment