Woning isoleren Roux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Roux? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met haalbare maatregelen zoals HR++ glas en naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hierna lees je uitgebreide informatie over isolatie Roux. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de binnengevel en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-roux-6044

 • Lagere stookkosten
 • Weinig last meer van vocht
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieHenegouwen
GemeenteCharleroi
Postcode6044
Gasverbruik23.720 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€176,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina lees jij de interessantste toepassingen om je woning in Roux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Roux kan erg voordelig (om en nabij de € 830 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €275 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De tarieven fluctueren rond de €1875 en de winst ligt rond de €285 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Roux kost je zo’n €4750. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11000. Dit levert op ongeveer €990, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we nog meer interessante mogelijkheden. In de volgende paragraaf benoemen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Roux (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Roux is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2975 m3. Dat komt neer op €900 p/jaar. Onderstaand bekijk je de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Roux. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4000)
€815
(€4950)
€1210
(€8700)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€280
(€1700)
€355
(€3450)
Spouwmuur€220
(€1350)
€490
(€2600)
€925
(€3600)
HR++ glas€215
(€2425)
€260
(€4000)
€415
(€4450)
isolatie roux 6044

Actuele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Roux?

Waarom zou ik mijn huis in Roux isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij zoals Watz of Elegant, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3150 en dat bespaart tot €295 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je meer info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Big Mat, Brico, Gamma, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom isolatiepremie in Charleroi

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Charleroi op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Charleroi
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Geholpen door het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Roux wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Roux voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Roux. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een optimale leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment