Woning isoleren Châtelet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Châtelet? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een isolatiemaatregel zoals de spouw isoleren en schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal lees je bruikbare informatie over isolatie Châtelet. Je komt meer te weten over onderwerpen als buisisolatie en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-chatelet-6200

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieHenegouwen
GemeenteChâtelet
Postcode6200
Gasverbruik23.500 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€177,79

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard goed geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna ontdek jij de meest toegepaste acties om jullie woning in Châtelet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Châtelet kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 880 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €215 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De prijzen zijn ongeveer €2000 en je bespaart al snel €215 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Châtelet kost om en nabij de €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1030. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11900. Dit levert op pakweg €810, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook onderscheiden we verschillende vaak toegepaste werkzaamheden. In het volgende overzicht vermelden we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Châtelet (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of wellicht een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Châtelet is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 per jaar. Hieronder calculeren we de hoogte van de investering op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Châtelet. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3100)
€655
(€6050)
€940
(€8150)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€255
(€1600)
€345
(€3350)
Spouwmuur€220
(€1750)
€520
(€2750)
€800
(€3375)
HR++ glas€235
(€2850)
€315
(€4225)
€400
(€4975)
isolatie chatelet 6200

Professionele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Simson
 • Illbruck
 • Ursa
 • HPX

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Châtelet?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Châtelet isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier als Watz en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000 en besparen tot €265 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grote maatregelen als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze website vind je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Châtelet

Met behulp van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Châtelet meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Châtelet
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Châtelet wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Châtelet voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Châtelet. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een optimaal klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment