Woning isoleren Châtelineau

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Châtelineau? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een paar maatregelen als bijv. de garage isoleren en isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hieronder bekijk je belangrijke informatie over isolatie Châtelineau. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals tochtbanden en XPS Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-chatelineau-6200

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Zet het milieu op 1
 • Voor klein en groot budget
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieHenegouwen
GemeenteChâtelet
Postcode6200
Gasverbruik23.860 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€178,84

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de aantrekkelijkste methodes om een woning in Châtelineau te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Châtelineau is financieel toegankelijk beginnend bij € 970 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €290 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De kosten zijn zo’n €1675 en het resultaat is zo’n €265 p/jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Châtelineau kost je zo’n €4750. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. De potentiële besparing ligt op €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11100. Je profiteert van ong. €980 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we nog meer populaire opties. Hieronder praten we over de meest rendabele opties.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Châtelineau (februari 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en natuurlijk een bewuste toekomst? Isoleren van een huis in Châtelineau is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal bekijk je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Châtelineau. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3850)
€695
(€6600)
€1070
(€9050)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€290
(€1900)
€380
(€3600)
Spouwmuur€255
(€775)
€670
(€2625)
€795
(€3050)
HR++ glas€220
(€2375)
€340
(€3450)
€425
(€5100)
isolatie chatelineau 6200

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Châtelineau?

Waarom zou ik mijn huis in Châtelineau isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Engie of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3900, waarbij u een besparing realiseert van €210 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote projecten als vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hieronder tref je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Te koop bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Hubo, Dema, Brico, Mr. Bricolage, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over isolatiepremie in Châtelet

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Châtelet meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Châtelet
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Aan de hand van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Châtelineau wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Châtelineau voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Châtelineau. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezonde leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment