Woning isoleren Trazegnies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Trazegnies? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een aantal stappen als bijv. de vloer isoleren of deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website check je uiteenlopende informatie over isolatie Trazegnies. We staan stil bij zaken als tochtprofielen en purschuim. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-trazegnies-6183

 • Elke maand besparen op energie
 • Een gezond klimaat in huis
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieHenegouwen
GemeenteCourcelles
Postcode6183
Gasverbruik23.840 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€178,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina achterhaal jij de meest rendabele manieren om jouw woning in Trazegnies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Trazegnies kan erg voordelig (vanaf plusminus € 790 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €205 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1650 en het resultaat is zo’n €195 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiechape, PUR schuim, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Trazegnies kost ongeveer €4600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1010. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Hiermee bespaar je ongeveer €950 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog meer populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest interessante alternatieven.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Trazegnies (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw woning in Trazegnies is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. De besparing komt neer op €1275 p/jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de kosten (bij benadering) zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Trazegnies. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3850)
€695
(€5200)
€1210
(€8100)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€200
(€2100)
€395
(€2850)
Spouwmuur€250
(€1050)
€610
(€2800)
€950
(€3200)
HR++ glas€245
(€2975)
€275
(€3675)
€365
(€5000)
isolatie trazegnies 6183

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Trazegnies?

Wat is het voordeel van mijn woning in Trazegnies isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Engie of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3900 en geeft een besparing van €255 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Onderstaand check je meer info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Big Mat, Brico. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Courcelles

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Courcelles voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Courcelles
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente opgezet voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? D.m.v. het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Trazegnies wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Trazegnies voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Trazegnies. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een comfortabel wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment