Woning isoleren Bonlez

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Bonlez? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een isolatiemaatregel zoals de vloer isoleren of radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk je bruikbare informatie over isolatie Bonlez. We zoomen in op onderwerpen als de buitengevel isoleren en stappenplan woningisolatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-bonlez-1325

 • Minder energielasten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Een duurzame oplossing
 • Voor iedere portemonnee
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieWaals Brabant
GemeenteChaumont-Gistoux
Postcode1325
Gasverbruik20.130 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€159,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand check je de aantrekkelijkste methodes om je woning in Bonlez te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bonlez is interessant (vanaf ongeveer € 900 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €275 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen fluctueren rond de €1600 en je bespaart al snel €235 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, icynene, glaswol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bonlez kost gemiddeld €5450. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. Dit levert op plusminus €770 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast onderscheiden we meerdere mogelijke oplossingen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest interessante opties.

 • Isoleren van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bonlez (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en een bewuste samenleving? Isoleren van jouw woning in Bonlez kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1300 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be bekijk je de totale prijs op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Bonlez. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4000)
€835
(€5150)
€1220
(€8700)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€260
(€1550)
€305
(€3250)
Spouwmuur€330
(€875)
€720
(€2600)
€905
(€3675)
HR++ glas€210
(€2075)
€320
(€3375)
€430
(€5175)
isolatie bonlez 1325

Interessante Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Bonlez?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Bonlez isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent en Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3525 en geeft een besparing van €205 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Vandaar analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende acties zoals isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Onderstaand tref je nuttige informatie over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Dema, Brico, Gamma, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over isolatiepremie in Chaumont-Gistoux

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Chaumont-Gistoux aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Chaumont-Gistoux
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Op basis van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Bonlez wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Bonlez voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Bonlez. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een comfortabel klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment