Woning isoleren Seneffe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Seneffe? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren en dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina komen we met handige informatie over isolatie Seneffe. Bijvoorbeeld thema’s als het dak isoleren en warmtelekken. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-seneffe-7180

 • Elke maand besparen op energie
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Voor iedere portemonnee
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieHenegouwen
GemeenteSeneffe
Postcode7180
Gasverbruik23.790 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€175,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje bekijk je de meest rendabele werkzaamheden om een woning in Seneffe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Seneffe kan erg voordelig (vanaf plusminus € 750 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €270 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De tarieven fluctueren rond de €1950 en je bespaart al snel €190 p/jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, dekens, folie, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Seneffe kost +/- €5250. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1240. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. Het voordeel is zo’n €950 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast onderscheiden we diverse aantrekkelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht beschrijven we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Seneffe (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een groenere toekomst? Isoleren van de woning in Seneffe is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2625 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 per jaar. Onderstaand kijken we naar de totale kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Seneffe. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4200)
€695
(€7050)
€1240
(€8900)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€225
(€2600)
€400
(€2950)
Spouwmuur€290
(€925)
€570
(€2350)
€890
(€3125)
HR++ glas€225
(€2100)
€265
(€3650)
€450
(€4700)
isolatie seneffe 7180

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Petralana
 • NMC
 • Delta
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Seneffe?

Waarom moet ook ik mijn huis in Seneffe isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier als Mega en Elegant, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3550 en geeft een besparing van €295 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote maatregelen als isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Big Mat, Handy Home. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over isolatiepremie in Seneffe

Mede door de geldende premie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Seneffe aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Seneffe
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Seneffe wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om enkel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Seneffe voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Seneffe. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een prettig klimaat in huis en je verbruikt minder energie. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment