Woning isoleren Ecaussinnes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ecaussinnes? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een aantal stappen als isolatie van de buitengevel of isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Ecaussinnes. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals vliering isoleren en lambda waarde. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-ecaussinnes-7190

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Geen vochtproblemen
 • Draag bij aan een milieu
 • Beperking geluiden van buiten
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieHenegouwen
GemeenteEcaussinnes
Postcode7190
Gasverbruik23.800 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€175,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand ontdek jij de meest interessante stappen om jullie woning in Ecaussinnes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ecaussinnes is voordeling (gemiddeld zo’n € 960 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €240 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De tarieven liggen rond €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €250, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Ecaussinnes kost doorgaans €4650. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Het voordeel is ong. €820 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we allerlei aantrekkelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst vermelden we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Ecaussinnes (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of wellicht een duurzame samenleving? Isoleren van woning/huis in Ecaussinnes is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2175 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 p/jaar. Hierna check je de totale prijs als je kiest voor een isolatiespecialist in Ecaussinnes. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4300)
€855
(€5150)
€1140
(€9450)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€225
(€1900)
€325
(€2700)
Spouwmuur€195
(€1575)
€740
(€2250)
€810
(€3250)
HR++ glas€220
(€2400)
€315
(€3800)
€425
(€4675)
isolatie ecaussinnes 7190

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Soprema
 • Bauder

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Ecaussinnes?

Waarom juist nu mijn huis in Ecaussinnes isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij zoals Essent of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettige leefomgeving en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900 en besparen tot €220, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige klussen als isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be check je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Big Mat, Handy Home. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Ecaussinnes

Mede door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Ecaussinnes kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ecaussinnes
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Ecaussinnes wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ecaussinnes voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Ecaussinnes. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam wooncomfort en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment