Woning isoleren Aublain

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Aublain? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van buitenmuren of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand check je diverse informatie over isolatie Aublain. Je leest uitvoerig over onderwerpen als tochtstrips of tochtbanden en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-aublain-5660

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Minder last van vocht
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Stiller in de woning
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode5660
Gasverbruik23.310 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€177,11

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna achterhaal je de interessantste manieren om je woning in Aublain te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Aublain is goed te betalen (vanaf ongeveer € 900 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €285 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De kosten variëren rond €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, steenwol, folie, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Aublain kost je zo’n €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. Het voordeel loopt al gauw op tot €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11100. Daarmee bespaar je ongeveer €990 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er verschillende rendabele mogelijkheden. In onderstaande tekst beoordelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Aublain (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Aublain is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2000 m3. Dat komt neer op €1325 p/jaar. Onderstaand kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Aublain. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4250)
€845
(€5950)
€1250
(€8650)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€240
(€1700)
€370
(€3100)
Spouwmuur€255
(€875)
€700
(€2350)
€780
(€3625)
HR++ glas€195
(€2000)
€330
(€3475)
€440
(€4550)
isolatie aublain 5660

Gangbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Aublain?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Aublain isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Poweo, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3675, dat betekent een winst van 210 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Zo achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be lees je een samenvatting van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Handy Home, Dema. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Couvin

Door de geldende premie wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Couvin meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Couvin
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Aublain wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Aublain voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Aublain. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een prettig leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment