Woning isoleren Vogenée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vogenée? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij enkele acties als bijv. je dak isoleren en isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website vind je waardevolle informatie over isolatie Vogenée. We gaan aan de slag met thema’s als de gevel isoleren en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-vogenee-5650

 • Veel minder betalen voor energie
 • Einde van vochtproblemen
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Ook geluidsdicht
 • Erkende uitvoerders

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode5650
Gasverbruik23.220 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€175,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina check je de meest rendabele acties om een woning in Vogenée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Vogenée is financieel toegankelijk (rond de € 860 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €260 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €280 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Vogenée kost gemiddeld €5700. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1190. De besparing loopt op tot €810 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12300. Je profiteert van pakweg €960 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog enkele vaak toegepaste uitvoeringen. In het gedeelte hierna beschrijven we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Vogenée (februari 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een woning in Vogenée is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2975 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 per 12 maanden. Hierna berekenen we de verwachte kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Vogenée. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3450)
€685
(€4650)
€1220
(€8550)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€245
(€2000)
€385
(€3550)
Spouwmuur€400
(€1475)
€720
(€2300)
€935
(€3375)
HR++ glas€190
(€2550)
€320
(€3550)
€450
(€4925)
isolatie vogenee 5650

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Meer weten over het isolatiebedrijf in Vogenée?

Waarom zou ik mijn huis in Vogenée isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Watz of Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3950, waarbij u een besparing realiseert van €295 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op die manier ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande activiteiten zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Onderstaand tref je nuttige informatie over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Dema, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Walcourt

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Walcourt kan betekenen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Walcourt
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Vogenée wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Vogenée voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Vogenée. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment