Woning isoleren Couvin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Couvin? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een isolatiemaatregel zoals isolatie van de buitengevel en isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over isolatie Couvin. We staan stil bij zaken als isolatie van de zolder en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-couvin-5660

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Weinig geluid in de woning
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode5660
Gasverbruik23.410 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€176,40

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna ontdek jij de meest populaire manieren om jouw woning in Couvin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Couvin is aantrekkelijk beginnend bij € 880 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €275 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De kosten variëren rond €1675 en het resultaat is zo’n €200, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Couvin kost +/- €5750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1080. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €13200. Dit levert op grofweg €990, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er meerdere aantrekkelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder beoordelen we de populairste opties.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Couvin (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Couvin is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2950 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1000 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de uiteindelijke kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Couvin. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3300)
€705
(€7400)
€980
(€8100)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€250
(€2450)
€360
(€2750)
Spouwmuur€215
(€1500)
€690
(€2225)
€895
(€3525)
HR++ glas€190
(€2100)
€340
(€3450)
€355
(€4525)
isolatie couvin 5660

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Couvin?

Waarom zou ik mijn woning in Couvin isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Essent of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000, dat betekent een winst van 245 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Vandaar komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige projecten zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Big Mat, Handy Home, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Couvin

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Couvin aanbiedt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Couvin
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Couvin wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Couvin voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Couvin. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimale leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment