Woning isoleren Tarcienne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Tarcienne? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een aantal stappen als HR++ glas of isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze website ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Tarcienne. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolatie binnenkant gevel en minerale wol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-tarcienne-5651

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een optimale leefomgeving
 • Minder vervuiling
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode5651
Gasverbruik23.290 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€176,80

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website bekijk jij de populairste werkzaamheden om jouw woning in Tarcienne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Tarcienne is interessant (vanaf zo’n € 780 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €220 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn zo’n €1675 en de potentiële besparing ligt op €225 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Tarcienne kost je zo’n €4500. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. De potentiële besparing ligt op €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. De winst is plusminus €830 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we diverse aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Tarcienne (februari 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of wellicht een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Tarcienne is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2625 m3. Dat is dus al gauw €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website tref je de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Tarcienne. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3700)
€865
(€5850)
€1020
(€8750)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€245
(€2550)
€390
(€2950)
Spouwmuur€250
(€1000)
€440
(€2150)
€910
(€3500)
HR++ glas€205
(€2925)
€305
(€3875)
€395
(€4925)
isolatie tarcienne 5651

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Tarcienne?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Tarcienne isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals OCTA+ of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Tevens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3800 en dat bespaart tot €225 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse investeringen als isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Hieronder vind je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Big Mat. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Walcourt

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Walcourt voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Walcourt
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen door het isoleren van je woning. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Tarcienne wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Tarcienne voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Tarcienne. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en bespaart veel energie. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment