Woning isoleren Thy-Le-Château

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Thy-Le-Château? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel en verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be ontdek je bruikbare informatie over isolatie Thy-Le-Château. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als de buitengevel isoleren en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-thy-le-chateau-5651

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Ook akoestische isolatie
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode5651
Gasverbruik23.300 kWh
Stroomverbruik3550 kWh
Gemiddelde energierekening€176,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna bekijk jij de meest toegepaste methodes om jouw woning in Thy-Le-Château te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Thy-Le-Château kan zeer goedkoop beginnend bij € 930 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €205 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1675 en het bespaart flink geld, tot wel €250, ieder jaar weer. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Thy-Le-Château kost gemiddeld €5050. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Het voordeel is ongeveer €980 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we verschillende rendabele uitvoeringen. Hieronder vermelden we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Thy-Le-Château (februari 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een huis in Thy-Le-Château is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2650 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna ontdek je de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiespecialist in Thy-Le-Château. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3300)
€705
(€5900)
€1190
(€9150)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€190
(€2550)
€370
(€2700)
Spouwmuur€245
(€1100)
€570
(€2525)
€940
(€3225)
HR++ glas€230
(€2925)
€265
(€4000)
€390
(€5200)
isolatie thy-le-chateau 5651

Populaire Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Thy-Le-Château?

Wat is het voordeel van mijn woning in Thy-Le-Château isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Luminus of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een gezonde leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275, waarbij u een besparing realiseert van €345 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse klussen als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze website lees je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Dema, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Walcourt

Via de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Walcourt in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Walcourt
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten door je huis te isoleren. Echter, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Thy-Le-Château wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Met een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Thy-Le-Château voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Thy-Le-Château. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment