Woning isoleren Laneffe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Laneffe? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Via enkele acties als gevelisolatie en isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand vind je belangrijke informatie over isolatie Laneffe. We bespreken topics als radiatorfolie en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-laneffe-5651

 • Supersnel terugverdient
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Goed bezig voor het milieu
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode5651
Gasverbruik23.260 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€176,34

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop bekijk jij de meest toegepaste toepassingen om een woning in Laneffe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject verliest niet onnodig warmte met als gevolg een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Laneffe is voordeling (gemiddeld zo’n € 710 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €185 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De tarieven zijn ongeveer €1950 en de potentiële besparing ligt op €200 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Laneffe kost om en nabij de €5350. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12900. Daarmee bespaar je ong. €780 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Ook noemen we meerdere mogelijke opties. In onderstaande tekst vermelden we de meest toegepaste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Laneffe (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een groenere toekomst? Isoleren van jouw huis in Laneffe is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2800 m3. De besparing komt neer op €1250 per jaar. Op deze pagina berekenen we de totale prijs zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Laneffe. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per actie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3450)
€765
(€5550)
€1230
(€9500)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€175
(€2350)
€380
(€3400)
Spouwmuur€265
(€925)
€750
(€2275)
€935
(€3600)
HR++ glas€225
(€2450)
€270
(€4050)
€415
(€4800)
isolatie laneffe 5651

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Laneffe?

Waarom mijn woning in Laneffe isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieaanbieder als OCTA+ of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3075, dat betekent een winst van 215 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Daardoor achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van isolatiepremie in Walcourt

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Walcourt voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Walcourt
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met behulp van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Laneffe wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld enkel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Laneffe voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Laneffe. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen leiden tot een prettig klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment