Woning isoleren Somzée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Somzée? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Via een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld HR++ glas en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website vind je handige informatie over isolatie Somzée. We bespreken items als isolerende raambekleding en minerale wol. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-somzee-5651

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Goed voor het milieu
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode5651
Gasverbruik23.280 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€176,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be vind jij de aantrekkelijkste stappen om een woning in Somzée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Somzée is goed te betalen (rond de € 790 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €200 per jaar (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn ongeveer €2000 en het resultaat is zo’n €270, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Somzée kost gemiddeld €5550. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1190. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13500. De winst is om en nabij €860 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook zien we nog meer interessante oplossingen. In het volgende overzicht vermelden we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Somzée (februari 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en ook een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van de woning in Somzée kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2050 m3. Dat komt neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Somzée. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4150)
€885
(€6750)
€990
(€8350)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€275
(€1600)
€375
(€3400)
Spouwmuur€285
(€1725)
€540
(€2600)
€935
(€3250)
HR++ glas€220
(€2375)
€335
(€4300)
€425
(€4550)
isolatie somzee 5651

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Somzée?

Wat is het voordeel van mijn woning in Somzée isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij als Watz en Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €4000 en dat bespaart tot €220 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide activiteiten zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze website ontdek je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Dema. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over de huidige isolatiepremie in Walcourt

Met hulp van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Walcourt kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Walcourt
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Somzée wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Somzée voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Somzée. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimaal klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment