Woning isoleren Brûly

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Brûly? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een investering zoals bijvoorbeeld het dak isoleren of isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna check je waardevolle informatie over isolatie Brûly. Dit kan gaan om thema’s als isolatie van muren en minerale wol. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-bruly-5660

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Minder impact op het milieu
 • Houdt geluid tegen
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode5660
Gasverbruik23.330 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€177,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website zie je de meest interessante onderdelen om jouw woning in Brûly te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Brûly kan erg voordelig (al vanaf € 960 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €195 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De onkosten fluctueren rond de €1775 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, folie, glaswol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Brûly kost zo’n €5900. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1090. De potentiële besparing ligt op €860 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11400. Dit levert op ong. €990 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we diverse vaak toegepaste mogelijkheden. In onderstaande tekst vermelden we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Brûly (februari 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of bijdragen aan een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Brûly kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1350 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal berekenen we de totale kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Brûly. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per actie tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3800)
€855
(€5150)
€980
(€9850)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€285
(€1550)
€335
(€2700)
Spouwmuur€320
(€1275)
€670
(€2275)
€885
(€3350)
HR++ glas€235
(€2525)
€325
(€3925)
€450
(€4925)
isolatie bruly 5660

Professionele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Meer weten over het isolatiebedrijf in Brûly?

Waarom moet ook ik mijn huis in Brûly isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Engie of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3125 en besparen tot €340 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hieronder vind je praktische info over de meest populaire soorten. Te koop bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Dema, Handy Home, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Couvin

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt een huis isoleren interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Couvin op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Couvin
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten door je huis te isoleren. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Brûly wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, gammele muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Brûly voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Brûly. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren in een aangenaam binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment