Woning isoleren Berzée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Berzée? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals schuin dak isoleren en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hierna vind je diverse informatie over isolatie Berzée. Je kunt denken aan vraagstukken over isolatie van de spouwmuur en schijntocht. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-berzee-5651

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Minder last van trek en tocht
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieNamen
GemeenteWalcourt
Postcode5651
Gasverbruik23.240 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€176,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand vind jij de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Berzée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Berzée is voordeling (vanaf ongeveer € 930 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn gemiddeld €1700 en de potentiële besparing ligt op €240, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Berzée kost zo’n €4800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12400. Hiermee bespaar je plusminus €950 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Ook noemen we verscheidene alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Berzée (februari 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en natuurlijk een duurzame maatschappij? Isoleren van de woning in Berzée is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2275 m3. Dat komt neer op €1100 (jaarlijks). Op deze pagina tref je de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Berzée. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4000)
€835
(€6500)
€1110
(€8500)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€250
(€1700)
€370
(€3450)
Spouwmuur€190
(€1025)
€690
(€2425)
€945
(€3200)
HR++ glas€230
(€2575)
€325
(€4025)
€365
(€4900)
isolatie berzee 5651

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Berzée?

Waarom mijn woning in Berzée isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3800, dat betekent een winst van 240 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hieronder tref je kort & bondige info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Dema, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over isolatiepremie in Walcourt

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Walcourt in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Walcourt
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Dankzij onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Berzée wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Berzée voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Berzée. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een optimaal binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment