Woning isoleren Cul-Des-Sarts

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Cul-Des-Sarts? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Via een isolatiemaatregel zoals de gevel isoleren en radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hieronder komen we met waardevolle informatie over isolatie Cul-Des-Sarts. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals de spouwmuur isoleren en schijntocht. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-cul-des-sarts-5660

 • Aantrekkelijk rendement
 • Meer controle in de woning
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode5660
Gasverbruik23.350 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€177,73

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de meest populaire toepassingen om je woning in Cul-Des-Sarts te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Cul-Des-Sarts is betaalbaar (plusminus € 740 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €290 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn zo’n €1925 en het resultaat is zo’n €240, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Cul-Des-Sarts kost doorgaans €5850. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12700. Daarmee bespaar je ong. €780, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens onderscheiden we diverse interessante opties. In het gedeelte hierna beschrijven we de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Cul-Des-Sarts (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijk een bewuste toekomst? Isoleren van een woning in Cul-Des-Sarts is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2200 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal berekenen we de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Cul-Des-Sarts. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3650)
€665
(€5400)
€990
(€8100)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€290
(€2600)
€395
(€2700)
Spouwmuur€340
(€1525)
€750
(€1900)
€840
(€3675)
HR++ glas€245
(€2050)
€290
(€4075)
€350
(€4550)
isolatie cul-des-sarts 5660

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Cul-Des-Sarts?

Waarom mijn woning in Cul-Des-Sarts isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Luminus en Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600 en dat levert gemiddeld op €205 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige klussen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze pagina ontdek je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Gamma, Dema, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Couvin

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Couvin op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Couvin
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Cul-Des-Sarts wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Cul-Des-Sarts voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Cul-Des-Sarts. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden sowieso een aangenaam warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment